Rendkívüli  ülést tartott a Motorcsónak Szövetség Elnöksége

A Magyar Motorcsónak Szövetség Elnöksége rendkívüli ülést tartott az ezévi bajai HYDRO GP verseny megrendezése körül kialakult helyzet értékelésére, a lehetséges döntések meghozatalára.

A rendkívüli ülés előzménye az volt, hogy Bócsa Barnabás úr, a verseny megrendezésében együttműködő Bajai Marketing Kft. ügyvezetője megbeszélést kezdeményezett a MMSZ elnökével, Sándor Péterrel az ezévi együttműködési szerződéssel kapcsolatos kérdések megvitatására. Az egyeztetésre Dunaújvárosban került  sor, április 12-én, mintegy két és fél hónappal az esemény időpontja előtt! A megbeszélésen részt vett Nyíri Andrea főtitkár is.

Az Ügyvezető értékelte az elmúlt évek versenyeinek eredményeit, nem elhallgatva azokat a problémáikat, amelyek fokozatosan jelentkeztek az elmúlt események megrendezése kapcsán. Kiemelte, hogy bár a Szövetséggel, a verseny szakmai részének teljes lebonyolítására kötött megállapodásban szereplő összeg, öt millió forint nagysága nem változott az évek során, a helyi közreműködők költségigénye jelentősen emelkedett. Példaként említette az uszadékszedők a 2016-os 400.000,- Ft-os tételének drasztikus emelését az idei évben. A rendezvény helyi feladatai jelentős humán erőforrás igénye mellett az érdeklődők száma nagymértékben lecsappant, a fizető nézők száma 600 fő volt az elmúlt évben. A Baja Marketing Kft. lehetősége 1-2 millió Ft lehet a korábbi összegekhez képest. Javasolta, hogy a hiányzó fedezetet a MMSZ saját erőből, szponzorok bevonásával fedezze.

A Szövetség vezető képviselői kifejezték aggodalmukat a bejelentés kezelhetetlenül késői időpontja miatt, ugyanakkor nem vitatva az Ügyvezető egyes észrevételeinek jogosságát. A Szövetség a szerződés pontjait maradéktalanul teljesítette a korábbi versenyeken, minden esetben igyekezett azt magas szakmai szinten rendezni. Az idő rövidsége miatt már nincs lehetősége további támogatókat bevonnia, saját erőből pedig nem tudja a kieső forrást pótolni. A HYDRO GP finanszírozására benyújtott pályázatát az illetékes Minisztérium nem támogatta, egyéb forrása pedig nincs. Bízott abban, hogy a Baja Marketing Kft. megalapozottan adta ki a verseny igényléséhez a Szándéknyilatkozatát.

Miután a jelenlévők egyazon pontra jutottak: a HYDRO GP 2017. évi bajai megrendezésének nincsenek meg a pénzügyi forrásai, a verseny csak akkor finanszírozható, ha Baja város  támogatást szerez a benyújtott pályázat Minisztériumi elfogadásán keresztül. Ennek esélyét a Szövetség képviselői minimálisnak ítélték.

A fent vázolt helyzet megoldására ülésezett az MMSZ elnöksége.

Álláspontja szerint az idő rövidsége miatt minden lehetséges módot meg kell vizsgálni, hogy ezt a versenyt ez évben megrendezhesse Magyarország. Visszamondás esetén a Szövetségnek rendkívül súlyos szankciókkal és pénzügyi büntetésekkel kell számolnia most, és öt éves időtávban egyaránt. Ezért az alábbiak szerinti határozatokat hozta:

– meg kell vizsgálni a HYDRO GP magyarországi futamának megrendezhetőségét Dunaújvárosban,

– kezdeményezni kell a verseny időpontjának megváltoztatását július második felére,

– megbízta az Elnököt, hogy a Nemzetközi Szövetség májusi amszterdami ülésén az egyeztető tárgyalásokat folytassa le,

– felhatalmazta a Főtitkárt, hogy kezdeményezzen tárgyalást az MMSZ számlavezető bankjánál 10 Millió Ft nagyságrendű hitelkeret biztosításáról,

– a 2018. évi HYDRO GP magyarországi megrendezéséről szóló szándéknyilatkozatot vissza kell vonni.

A MMSZ Elnöksége ugyanakkor köszönetét fejezi ki Baja város Önkormányzatának és a Baja Marketing Kft-nek az eddigi sikeres versenyekhez nyújtott támogatásért és együttműködésért

Kategóriák: Blog