Bodor Péter Ukrajnában kezdte meg világbajnoki szereplését

2018. 08. 25-26-án került megrendezésre a HydroGP világbajnokság idei nyitó futama Ternopilban, Ukrajnában.
A HydroGp egy olyan kiemelt verseny, amelyben a F-125, F-250 és F-500-as kategóriák futamai egy versenyhelyszínen kerülnek megrendezésre. Ezúttal az egyetlen magyar színekben induló pilóta, Bodor Péter, a Dunaújvárosi Vízi Sport Club versenyzője volt, aki az F-250-es kategóriában bizonyíthatott. A kategória korábbi Világ- és Európa bajnokának nem titkolt célja volt, hogy a hétvégén a dobogó legfelső fokára „csónakázzon”.

Az idei évben a 16 főre duzzadt mezőnyben, komoly kihívókkal kellet megküzdenie a magyar versenyzőnek. Szombaton már az időmérőn megszerzett 4. hely alapján jól látszódott, hogy izgalmas három futam következhet a hétvége hátralevő részében.  Az első futamban nagyszerű versenyzéssel a második helyen futott be, míg a másik két futamban a harmadik helyett sikerült kiharcolnia Bodor Péternek. Összesítésben a második helyen zárta az ukrajnai verseny hétvégét. A világbajnokság következő fordulóját Németországban rendezik majd szeptember közepén.

F-250 végeredmény:

1. Claudio Fanzini – ITA
  2. Bodor Péter – HUN
  3. Marco Malaspina – ITA

(Fotó: Viesturs Lācis)

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.